Wednesday, April 26

Stepbystep: #1 Kursus Kahwin

Assalamualaikum


Hi. As promised in the last post, now I will update on my first step in getting married! 

Okay untuk kursus kahwin, aku pergi dgn fiqhry. Eventhough dekat UiTM ada buat but since nak pergi sekali so we decide to go together. Disebabkan si fiqhry ni cutinya tak tetap jadi kena la pilih satu date untuk apply cuti. And we decide to go on 22nd April & 23rd April 2017 at Putrajaya.

Kenapa Putrajaya? Sebab disitu ada kemudahan LRT. Dan juga yg available pd date tu and paling dekat dgn fiqhry. Sebenarnya nak buat area puchong ke area kl ke tapi sbb takde tempat nk stay and dkt puchong pulak date kitorang nak tu tak available. Nasib lah cri punya cari jumpa area putrajaya. 

Quite expensive tp since mmg area city kan so takde lah byk komen.

Tempat yang kitorang pergi namanya :
Kursus Kahwin MFDJannah.

Bertempat di dalam Putrajaya Sentral bahagian atas Park Ride (Level 3)
Boleh tgk gambar for more details.

ni website
Kursus Kahwin MFDJANNAH
ini pulak Facebook / Instagram
FB MFDJANNAH / IG MFDJANNAH

Bagi mereka yg bukan orang KL/Putrajaya boleh lah ikut cara aku pergi.

Aku tumpang tidur rumah kawan aku, Kinana. Thanks kinana sebab tumpangkan aku untuk 2 malam. Aku dari Melaka ambik bas turun TBS. Rumah kina dekat gila dgn TBS. Sebelah je.

Dari TBS korang boleh pergi dekat ERL Transit KLIA dekat bahagian bawah ya. Dan beli tiket ke Putrajaya/Cyberjaya. Harga tiket RM8. Perjalanan lebih kurang 10-15minit la. 

Dua hari kursus berikut kos aku:-

ERL TBS - Putrajaya - RM32 (pergi balik)
Utk kos Grab dari rumah Kina ke TBS dua hari RM24 (pergi balik)
Bas Melaka-KL - RM22 (pergi balik)

Kos keseluruhan : RM78 (tak termasuk kos makan/lepak dgn peliks)

Itu je lah kot update nya. Ada nak tanya, boleh lah tanya kt komen :)
Love, ekin

Thank you for visiting here :)

Tuesday, April 18

Gary oo Gary

Assalamualaikum


Before cont reading, you should know that im a fan of Gary. You can see at the side of my blog theres his photo. Hes my bias and fav celebrity ever. Ok cont.

So, the issue/story begin when Kang Gary leave Running Man. Heartbreak sangat tau dia left. Iolls menangis tengok episod last dia. So after about a month mcmtu la, isu jihyo & kjk pulak nak kena kick. Tapi tu isu lain la. Tapi Gary ada masuk gambar kt ig dia. Dia delete semua gambar yg ada pastu dia masuk gmbr kjk & jihyo. 

Translate: You guys work very very hard. Thank you.

Lepastu baru-baru ni, rasanya ramai tahu la. Gary update kat IG dia bagitahu dia dah kahwin. Huwaaa T_T Kenapa aku sedih pulak kan? Patutnya gembira la my bias dah jumpa wife dia. Takde sedih sgt pun. Just keciwa sikit la, sebab the girl is not Jihyo (?) Well still not sure who the girl is. But since hes saying non celebrity so lets just guess that its not Jihyo. 

Fans dia ramai lah kecam jugak sebab ye la dia kahwin tiba-tiba lepastu takde explanation pape pun. All he did is post a photo saying he tied a knot with someone. Takde sape tahu ok. RM member, kwn baik dia, even Gil pun tak tahu. But I still congratulate him lah. Takde lah kecam. Apapun tu hidup dia kan (cewah)


Lepastu dia delete semula post psl dia kahwin tu. and dia masuk gambar ckp thanks for the wishes. suspicious nak mati!



Tak sempat nak bertenang ni, tiba-tiba isu lain muncul. Leessang had disbanded. Memang lah aku tak minat sangat Leessang (tapi lagu diorg best jugak) tapi sedih la sbb Gary dah lama dgn Leessang kan kenapa dia leave pulak. Dia kata leave running man sbb nak focus music tapi tetiba udah kahwin udah solo artist. Fans kecewa bila dia buat hal mcmni. Ye la nak salahkan dia je pun tak boleh jugak kita bukan tahu sape buat hal (bekap bias!)


and the most recent isssue is!!

FIRST CONCERT GARY IN MALAYSIA IS CANCELLED!



damn it! aku dah byr duit tiket kot harapan tinggi menggunung tahu?!

ye la sebenarnya boleh agak pun yg mcm mustahil concert ni still jln tapi ye la kot la dia still nak jaga fans dia kan. tapi for sure kalau dia buat concert ni rmi yg akan tanya soalan psl kawin je so utk mengelakkan benda tu dia pun cancel concert dia. 

maka aku yg dh byr ni mari lah guna duit refund tu masuk tabung kahwin. ermmmmmmmm~~~

Pape pun tu je lah nak cerita. Stressss. Haaha.

Next entry I will update about my kursus kahwin eh. This week baru nak pergi haha. Ok bye!

Love, ekin

cr photo IG luv_mondaycouple

UPDATED!

HIS CONCERT WAS CANCELLED BECAUSE OF THE ORGANIZERS MISTAKE WHICH DIDNT PAY THE DEPOSIT ACCORDING TO CONTRACT. KANG GARY ALSO CONFIRMED THE NEWS IN HIS IG.


Thank you for visiting here :)

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH