Wednesday, September 26

Doktor cinta? Aku? Hmmm

Assalamualaikum.

Dah lama rasanya ta bagi nasihat bab2 cintan cintun ni dekat orang. Last aku berkhidmat secara ta rasmi sbgi doktor cinta ni masa awal tahun ni dlu. Haha dengan Leeya. Masa sek dengan Rafiqa. Kekadang dengan Erfa dengan Wanie. Dengan Fifi, Mai, Azmira, sape lagi ntah. Tapi paling rajin, Leeya lha. Banyak benor masalah cintanya. Haha. Eh tascha kwn baik aku tu pun pernah gak. Aih ramai sbnrnya ni. Haha

Dan smlm, aku tetiba menjadi doktor cinta dekat Ima, bekas madu. Eh xD 

Haha tade lha, dia kwn aku. So ak malas ckp panjang, korg baca lha msj dia dgn aku ni. 



*klik untuk tumbesaran*

Aku blurkan num fon dia, muka dia dengan nama-2 yang disebut dalam tu. Ehem btw, aku rasa aku masih layak kot bab cinta ni. hahahahaha k -.-

#ada masalah cinta boleh je ngadu kat aku ^.^


Thank you for visiting here :)

Monday, September 24

Jatuh talak kerana dialog Filem. Vanidah Imran tidak setuju?

Assalamualaikum.
 

Sape dah tengok filem atas ni? Untuk Tiga Hari. Aku duk sedap layan fb kan, scroll punya scroll tetibe baca entry dekat http://mynewshub.my ni. pasal Rashidi jatuhkan talak dekat Vanidah Imran, atee ta tersedak temannn. Pasangan ni dah kawin selama 12 tahun tau. Pasangan paling romantik, sweet sour semua ada taw. Favourite ak couple ni, boleh pulak na bercerai. Ap lagi, terus aku bukak website tu baca perabehh. 

So ceritanya macamni, ada satu adegan yang Rashidi cakap macamni kat bini dia, 

“Kita kahwin untuk tiga hari, Affin akan pegang pada janji Affin, hari kedua mesti kena bersanding, lepas itu selepas selesai majlis perkahwinan, hari ketiga, kita minta cerai”

Maka disebabkan itu, Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria menggesa pasangan pelakon, Vanidah Imran dan Rashidi Ishak segera ke Jabatan Agama Islam untuk merujuk mengenai lafaz talak dalam filem lakonan mereka, Untuk 3 Hari. Aku sebagai budak mentah yang sedang meningkat dewasa macam blur jugak. Yang mufti kata kena rujuk, yang Vanidah bagi kenyataan macami ->  http://mynewshub.my/2012/09/24/tidak-jatuh-talak-dalam-untuk-tiga-hari-vanidah/ malas na cerita kome baca le sendiri. hewhew.

nak ak bagi kome tengok setempek. jgn lupa pause lagu blog aku dulu. heheh


Okeh le tu je na cakap, Nampak ta payahnye jadi pelakon ni. Haaaaa. Okay bye (ada org sakit hati dgn prkataan okbye ni. ahahahahah)

Thank you for visiting here :)

Saturday, September 1

G2 sentiasa dalam hati :)

Assalamualaikum.


Terima kasih kerana pernah menjadi kawan aku. Dan masih menjadi kawan aku. Pinta diri ini, Jangan lupakan diri ini :')


Thank you for visiting here :)

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH