Tuesday, July 31

TIPS untuk SUAMI SAYANG LEBIH :D

Assalamualaikum.


Antara perkara yang orang LELAKI tak suka PEREMPUAN BUAT (especially untuk Suami dan Isteri) Tapi tak ramai lelaki berterus terang. Mereka pendamkan. Dan bila berlaku banyak kali lama-2 boleh meletup so orang Perempuan please jgn buat benda ni kalau sygkan hubungan anda :)


1. Banding-bandingkan dia dgn lelaki lain - tak kiralah benda baik or buruk. Orang lelaki amat tercabar bila dibanding-2.

2. Tak nak balik rumah mak bapak dia ataupun buat mcm malas, susah, berat hati, mcm tak suka, muka muncung, mcm bad mood bila balik umah mak lelaki tu.

3. Kutuk or hina adik beradik lelaki tu - never ever interfere okay !! Unless diminta berbuat demikian.

4. Jeles, tak puas hati, rasa tak suka, rasa menyampah dan sbginye bila elaki tu berbuat baik dgn anak sedara dia (anak adik beradik dia).

5. Suruh lelaki tu dan anak-anak je balik umah mak lelaki tu dan awak orang perempuan saje je malas nak ikut balik. Nak duk sorang kat umah dgn mcm-2 alasan contohnya nak lipat kain, nak iron baju nak kemas rumah dan sbgainye. LELAKI AKAN RASA AMAT TERCABAR DAN MULA PIKIR NAK CARI PEREMPUAN LAIN NAK BAWAK BALIK UMAH MAK DIA.

6. Selalu kaitkan benda negative, kejadian buruk, benda sedih, benda tak elok dengan lelaki tu. Jarang kaitkan benda positif dan benda baik dgn lelaki tu. Contohnya anak menangis pun sebut ikut perangai ayah, anak mkn tumpah pun ikut perangai ayah, husband kawan balik lambat pun dikatanya mcm lelaki tu. Semua yg negative cepat je dikaitkan dgn lelaki tu. 

7. Lelaki tu ajak solat berjemaah awak tolak kata sibuklahh, nak basuh pinggan laaa dan sbginye.

8. Barang-2 yang lelaki tu beli bagi kat awak selambeeeeee je awak bagi kat adik beradik awak or kat orang lain tanpa pengetahun dan keizinan lelaki tu.

9. Lelaki tu call bnyk kali awak tak angkat tapi bila awak SMS lelaki tak reply awak ungkit berkali-2 panjang lebar 

10. Awak condemn or kutuk benda yg lelaki tu telah habiskan bnyk tenaga, masa dan duit utknya.
Contohnya lelaki tu suka air kelapa, dia sanggup panjat kelapa, ambik air kelapa, ambik isi, masukkan dlm jug letak atas meja tiba-2 awak kata :  "Saya tak suka air kelapa. Tak boleh cium bau pun. Busukk."  
Tak suka diam jelahhhhh !!


haha lawak je kan. hm tips yg brguna untuk aku juga sebagai seorg perempuan :)

entry asal oleh : http://abangraja.blogspot.com/2012/07/10-tips-untuk-suami-sayang.html

Thank you for visiting here :)

Wednesday, July 25

Wordless Wednesday Part 5

Assalamualaikum.
 



 

Thank you for visiting here :)

Friday, July 20

Welcome back Ramadhan Al-Mubarak :)

Assalamualaikum.


Oh ya, harini 20 Julai. So harini malam Sabtu. Dah start dah solat terawih memandangkan esok iaitu 21 Julai merupakan 1 ramadhan dan dimana semua umat Islam akan memulakan ibadah puasa. Termasuk aku jugak. Tapi malam ni aku ta gy terawih pun -.-' Malam ni aku sahur dekat rumah. Maklum lha rumah dekat. So na balik bila-2 pun boleh. Heww :P

So dikesempatan aku dapat online ni, aku nak ucapkan lha pada semua blogger dan kengkawan yang singgah ke blog aku ni, SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK. Bulan yang penuh dengan keberkatan dimana  didalam bulan inilah, terdapatnya Malam Lailatul Qadar. Malam seribu bulan. Sama-2 lha kita menyambut bulan yang penuh berkat ni dengan mengisi amalan-2 yang baik dan melakukan semuanya dengan satu niat. Kerana Allah S.W.T.

Okay itu jea. Jumpa lagi nanti. Assalamualaikum semua :D



Thank you for visiting here :)

Wednesday, July 11

Wordless Wednesday Part 4

Assalamualaikum.





Thank you for visiting here :)

Thursday, July 5

InsyaAllah. ♥ DiizinkanNya, aku juga mahu begini :')

Assalamualaikum.


Bila tengok video pre wedding Irma Hasmie ni dengan suami dia, dengar cerita dia. Rasa cemburu. Terharu. Gembira. Semua ada. Terharu sangat tengok video ni. Ya Allah, teringinnya :') 


Tengok muka Irma Hasmie. Suami dia. Serius diorang memang bahagia. Dan aku mengimpikan perkahwinan seperti ni. 

See aku ta pernah buat entry perkahwinan Lisa Surihani atau Nabil atau Scha Alyahya atau sesape ah. Tapi sebab dia ni, erhhh aku nak ! Heeee gila kau ta suka. Ni contoh yang aku nak ambil 



Thank you for visiting here :)

BLOG INI ADALAH HAK MILIK PENUH NUR ASHIKIN ALMI. TERIMA KASIH